Amorebieta-Etxano (Bizkaia)

Durangoko liberazioaren egunean jaioa

Durangoko liberazioaren egunean jaioa 1936. urteko apirilaren 28an jaio zen Josebe, Durangoko liberazioaren egunean. Beraz, bi hilabete eta erdi zituen Gerra Zibila hasi zenean. Lehenengo urtebetetzea Laidan (Ibarrangelun) pasatu zuen ebakuatuta, Durango erre zutenean egin baitzuten alde.

- Josebe: "Veintiocho de abril de treinta y seis".
- "Día de".
- Josebe: "Liberación de Durango" beti hori, "veinti ocho de abril". Urtie ein naben Laidan refujidxeute. Pasetan Gernike erretan dauela paseu eta gero Laidan lelengo urtie, asiskr lelengo urtetik hasitte gehidxau beti txarrak, urtiek txarrak eta egunek be polittek ez.
- Jo ba justo, fetxie, esan dozunien pentse dot nik be. Karo, handik urtebetera Durungo eta Gernike erre.
- Mila: Durungo erretan dauela jun giñen gu.
- Josebe: Gerriek urten abanien hill bi eta erdi euki nabezan, esaten aben.