Etxebarria (Bizkaia)

Amamari ogi mamina haginik ez zuelako

Amamari ogi mamina haginik ez zuelako <p>Amari baino askoz ere sasoi hobea tokatu zaio berari. Ez du sekula goserik pasatu. Amamari ogi-mamina ematen zioten haginik ez zuelako. Orain umeei zelako txokolatea erosi ere ez da jakiten.</p>

Transkripzioa

- Ta nik hori zelan, gurie kontauko notsen amai, gu, haren aldin ondo geuezan da? Ondo, ondo, ondo. Guk ez gendun horren bestekoik pasau, ez gendun pasau! Goserik be ez gendun pasau. Artue te esnie ta ogixe ta esnie be naturala-ta. Oin daz atzera joten naturalera, oin. Baiña lehen hori zeozegaittik daukau guk daukaun osasune be! Gula barik, gurin, ogi bigune gure etxien, ba pentsaizu hamar lagun gengozan: zazpi neba-arreba ta aitte ta ama ta amama. Ta amamak ez ueken zerik, hagiñik eta ordun zer eitten eban? Amamantzako ogi bigune. Amamantzako, bestientzako ez euen. Oin zelako txokolatie erosi be ez dakizu umiei.