Arrigorriaga (Bizkaia)

Ez ezkontzeko trikimailuak

Lagun bati gurasoek emaztegaia etxera ekarri eta hark etxetik alde egin arte logelan ezkutatuta egon zeneko pasadizoa kontatzen du Tomasek.

Transkripzioa

- Hemen [...] be, bere gaztetan... han lo itten euen, bere etxien lo itten euen. Ta berak ez dakixela emon iñuala gurasuk, zera, konbenixua in euden eta nobixie ekarri otsen etxera! Ta badator gero gurasokaz nobixa hori, ta bestiek balkoitik erreparau ta igerri, hara antza doazelako! Sartuta kuartuen, kuartuen'e krisketa, kordelagaz krisketa amarrau, krisketagaz, ta kuartuen geldi joan behar auden, ta joan ordun urtein auen.
- Baie urtein ez!
- Ya, ya. Batez, urten be, bestiok banketi preparaute, nobixi ta aitte ta ama ta.
- Ta bazkaitten be ez zan etorri?
- Etorri zin, bestie kuartun sartute, bazkaldu be ez, baie urten be ez, aita joan arte! Apai... hari... bai. Hargaitti [...] demasa euazen! Bai.
- Asko?
- Jode!