Umetako jolasak: diaboloa, yo-yoa... Lehen kalean jolasten zuten beti. Diaboloarekin jolasten zuten; lehengoak gaur egunekoak baino txikiagoak eta gorriak izaten ziren. Diaboloak erosi egiten zituzten, baina yo-yoak beraiek egiten zituzten.

- Jokuak eta dana kalian izango zian?
- Bai, danak: soka-saltuan ta… Oain diabuluakin dabiltza ta txikidxak, baiña bagiñuzen guk´e diabuluak. Badakit. Lehenguan esan nidxon: "Utzi nei diabulua aber badakiten ibiltzen", ta bai, ibiltzen det.
- A, bai, e?
- Bai, bai. Nahiz haundidxo izan ezkeo´re.
- Txikidxaguak. Oso txikidxaguak zian, gorri-gorridxak. Ta geo botatzen giñuzen gora ta. Aittek abilidadia zekan, han sokan hartu atzea ta segi berriz ere.
- Eta hoiek in eiten zian eo erosi…?
- Ez, erosi, erosi. Ez zian iten. Yoyok bai, yoyo geuk iten genduzen. Botoi haundidxak izaten zian orduan […]-ta. Bi botoi juntatu, haridxa pasa, zeatu, josi ta geo jartzen gendun ta yoyo. Hura bai, ez gendukan diruik eta!
- Baiña diabolua bai.
- Diabolua bai.
- Hori erosi.
- Bai, erosi.
- Baiña hori esan behar nizun. Orduan, holako jugetiak-eta erosteko diruikan-ta…?
- Ez zan izaten, baiña nik banun behiñik-behiñ diabolua.
- Aillegatu zan itxea! Bai.
- Ta hori´re kalian.
- A, bai, kalian. Gure prazuela, uaindikan Calle Marin daon prazuela horretan… Jesus, zenbat [saltaka]...!