Markina-Xemein (Bizkaia)

'Zurtasun-gogoa' eskola-liburua

'Zurtasun-gogoa' eskola-liburua <p>Eskolan banketxeak argitaratutako <em>Zurtasun-gogoa</em> liburua zuten. Liburua gozoa zela dio. Eskolako arbel txikia etxera eramaten zuten etxeko lanak egiteko.</p>

Tamaina:

Eskolan banketxeak argitaratutako Zurtasun-gogoa liburua zuten. Liburua gozoa zela dio. Eskolako arbel txikia etxera eramaten zuten etxeko lanak egiteko.

-Eta libururik edo euki zenduen?
-Liburue geunken guk, diktadurie pasaute gero, edo izen leixen diktadura denporan, Caja de Ahorros-ek ataten eban: "Zurtasun-Gogoa o Espíritu de Economía". Ta harek obligaziñoz irakurri biher izeten genduzen eskolan.
-Zurtasun gogoa?
-Zurtasun-gogoa. Zuhurtasune... Un poquito de... zuhurre izen biher da /bide/.
-Zer zan, leidutekoa?
-Liburu gozue, Caja de Ahorros-ek atata, ta eskoletan emoten zittuezan.
-Caja de Ahorros Vizcaina?
-Eta gero ze beste material? Pizarrie edo...?
-Bai, pizarrie be bai. Hori etxera eruten genduen, pizarrie, gauzak eitteko. Han zertzen genduen: "Cuatro por dos, veinte. Cuatro por dos veinte"...
-"Ocho" barik "veinte".
-Baiña bueno... Y de veinte van tres, también solíamos decir".