| 1 |
Ogia nola egin |
|
| 2 |
Baserriko bizimodua |
|
| 3 |
Zer jaten zuten |
|
| 4 |
Trabakugoiko taberna |
|
| 5 |
Gaixotasunak |
|
| 6 |
Ama neskame egondakoa Bilbon; etxean apopiloak hartzen zituzten |
|
| 7 |
Familia giroa |
|
| 8 |
Nagusien arropak |
|
| 9 |
Umetako arropak |
|
| 10 |
Emakumeen bizimodua |
|
| 11 |
Trabakugoiko taberna |
|
| 12 |
Ur-korrontea baserrian |
|
| 13 |
Ur-korrontea baserrian |
|
| 14 |
Argindarra baserrian |
|
| 15 |
Artilezko koltxoiak |
|
| 16 |
Etxeko lanak; arropak garbitzea |
|
| 17 |
Auzoko eskola; auzoko baserrien izenak |
|
| 18 |
Buzkantzak nola egiten zituzten |
|
| 19 |
Emakumeak goruetan |
|
| 20 |
Etxejabeari ordaindu behar izaten zitzaion errenta nolakoa zen |
|
| 21 |
Baserriaren egitura; aurrerakuntzak |
|
| 22 |
Antzinako bizimodua |
|
| 23 |
Biografia eta jatorria |
|
| 24 |
Lihozko arropak |
|
| 25 |
Gizonezkoen jantziak. |
|
| 26 |
Toponimia; hidronimia |
|
| 27 |
Antzinako sukaldeak; tresnak |
|
| 28 |
Amezti baserria nolakoa zen |
|
| 29 |
Aita arotza zen; egiten zituen lanak |
|
| 30 |
Baserriaren egitura; komunikazioak... |
|
| 31 |
Aitona-amonen inguruko kontuak |
|
| 32 |
Sukaldeko tresnak |
|
| 33 |
Logelak nolakoak; koltxoiak |
|
| 34 |
Argindarra baserrira noiz eta nola ekarri zuten |
|
| 35 |
Argindarra inguruko auzoetan |
|
| 36 |
Emakumearen bizimodua baserrian |
|
| 37 |
Gerea auzoa; beraien baserrian apupiloak hartzen zituzten |
|
| 38 |
Klase desberdinetako elizkizunak |
|
| 39 |
Bulak erosi beharra |
|
| 40 |
Baserriaren inguruko aipamenak: egitura; mugarria |
|
| 41 |
Baserriko bizimodua; aitona-amonaren baserriko gogoetak |
|
| 42 |
Amaren familiaren inguruko kontuak |
|
| 43 |
Harginak; inguruko harrobiak |
|
| 44 |
Trabakuaren jatorria; inguruko baserriak |
|
| 45 |
Denek erdiko lapikotik jaten zuten |
|
| 46 |
Amandreak arto-landarearekin kentzen zituen euliak |
|
| 47 |
Sukaldeko tresnak; beheko suaren inguruko azalpenak |
|
| 48 |
Karburoa ezagutu zuen; argindarra Ermuko zentraletik |
|
| 49 |
Baserriko ogia egiteko sekretuak |
|
| 50 |
Gaztainak etxe ondoan gordetzen ziren batutakoan |
|
| 51 |
Gerra ostean baserri askotan erein zen tabakoa |
|
| 52 |
Oinetakoak: narruzko abarkak; abarketak |
|
| 53 |
Gomazko abarkak; gerra ostean materialik ez |
|
| 54 |
Narruzko abarkak baserrian egiten zituzten |
|
| 55 |
Artilearekin amamak haria eta aitak abarka-sokak egiten zituen |
|
| 56 |
Amamak gorutan nola egiten zuen |
|
| 57 |
Galtzak eta jertseak egiteko orratzak |
|
| 58 |
Mallabiko Gerea auzokoa |
|
| 59 |
Baserriak errentan; etxejabea |
|
| 60 |
Oinetakoak: bortzeriak |
|
| 61 |
Maistra, Trabakugoikoan apupilo. |
|
| 62 |
Baserriaren egitura; lexikoa |
|
| 63 |
Argindarra auzoan; aurretik, karburoa eta kandela |
|
| 64 |
Berrikuntzak baserrian: argindarra |
|
| 65 |
Ur-korrontea baserrian; garbitasuna |
|
| 66 |
Elikadura baserrian |
|
| 67 |
Elikadura baserrian jai egunetan |
|
| 68 |
Jaunartzearen inguruko kontuak |
|
| 69 |
Aurrerapenak baserrian: ur-korrontea |
|
| 70 |
Garbitasuna eta aurrerapenak baserrietan |
|
| 71 |
Labasua astean behin |
|
| 72 |
Labesua non eta zelan egiten zen |
|
| 73 |
Labea nola garbitzen zuten |
|
| 74 |
Sagar klase desberdinak |
|
| 75 |
Gaztaina-erre jana |
|
| 76 |
Baserriko lanak: lurra prestatu, erein, ebaki... |
|
| 77 |
Baserriaren historia |
|
| 78 |
Adán de Yarza, etxe-jabe handia |
|
| 79 |
Ezkontzen inguruko azalpenak |
|
| 80 |
Bizitzaz duen ikuspegia |
|
| 81 |
Errentaren ordainketa: noiz, zenbat... |
|
| 82 |
Etxe-jabearekin harremana nolakoa |
|
| 83 |
Baserriaren egitura |
|
| 84 |
Longartebehekoa baserria |
|
| 85 |
Baserriaren egitura: sukaldea |
|
| 86 |
Elikadura baserrian |
|
| 87 |
Baserriaren egitura: logelak |
|
| 88 |
Baserriaren egitura: ganbarak |
|
| 89 |
Gaztaina batzea |
|
| 90 |
Mendiola baserrian jaiotakoa |
|
| 91 |
Anboto ingurua; baserriak |
|
| 92 |
Abarkagintza |
|
| 93 |
Baserriko bizimodua: goruetan nola egiten zuten |
|
| 94 |
Basoko lanak: ira-batzea... |
|
| 95 |
Baserriaren jabetza; errenteroak |
|
| 96 |
Umetako arropak, oinetakoak |
|
| 97 |
Narruzko abarkak |
|
| 98 |
Haragia nola kontserbatzen zuten |
|
| 99 |
Ermandadeko abereak |
|
| 100 |
Elikadura: haragia |
|