Makea (Lapurdi)

Etxetik partitzeko gogoa

Etxetik partitzeko gogoa <p>Ang&egrave;lek goizik etxetik joateko ideia bazuen. Ez zuen inoren gain kontatu, bere buruaren nagusi izanik ibilitzen bazekielako. 20 urteetan, bi urtez Baionako abokatu baten egoitzan lan egin zuen.</p>

Tamaina:

Angèlek goizik etxetik joateko ideia bazuen. Ez zuen inoren gain kontatu, bere buruaren nagusi izanik ibilitzen bazekielako. 20 urteetan, bi urtez Baionako abokatu baten egoitzan lan egin zuen.

- Eta zenbat urtekin hasi zinen “avoué” horren etxean?
- Ta gogotik gan zinen etxetik harat?
- Etxetik, nik goizik banuen etxetik partitzeko idera, banakiin arras ontsa zer behar nuen egin. Maitemindüa nintzan eta behar zen gure ezkontzari buruz pentsatu, eta egundano ez dut nik aitamen, ez eta nehoon gainian kondatu, ene burüaan gainian kondatu dut, heldu bitzen behar baiginiin idabaztera joan, hori zen horgo, usaiako ohidura.

Egilea(k): Maite Mendiburu Elizalde