Harategiak eta hiltegia

Harategiak eta hiltegia <p>Okela harategian erosten zuten; zein harategi zeuden aipatzen ditu. Hiltegia jubilatuen etxea dagoen tokian egon zen.</p>

Bai, okelia karnazeridxetan.
- Eta eon ziren karnazeridxa asko?
- Bai. Asko... ba, horrek eukitten ebazan bi, zelaku da, Anita karnazerik eta. Harek euki ebezen bi. Gehidxo, han, kaballua daona, beheko kalian be bai. Gero… Halantxeik eoten zan burua iminitta. Gero, harek be bai, zelaku da? Portaleko horrek, Zerebinekuak, Zeberik be bai. Hortxe, han goidxan; hamengu gero imiñi eban.
- Ta ordun gaur egun mantentzen dire horrek karnazeridxek?
- Ba, ordun Lekitto [...], erdidxe be ez, laurena zan ha. Handik goittik daon jentia, nik ezagutu be ez dodaz eitten.
- Eta mataderua-edo eon zan?
- Bai, mataderidxe euan. Mataderidxe zan, horixe, zaharren tokidxa, jubilauena. Ha zan mataderidxe.