Larraina nola prestatzen zen garia jotzeko
Oraindik ezin da online kontsultatu pasarte hau. Behar baduzu, jarri gurekin harremanetan edo etorri gure biltegira.
Hizlaria(k):
Ibarzabal Bengoa, Francisca
Deskarga:
Bideo hau erabili nahi baduzu, jarri gurekin harremanetan eta kalitate onean bidaliko dizugu. Ez ahaztu mezuan LEI-013-005 kodeko bideoa nahi duzula aipatzea: ahotsak@ahotsak.eus
Garia etxean jotzen zuten larrainean. Nola jotzen zuten garia. Larraina nola prestatzen zuten: zopizartu (lurrari gaineko belarrak kendu) eta gero "koronaria" eman. "Koronaria" ganaduen sahatsa lehortzen utzita egindako pasta moduko bat zen. "Koronaria" horrekin lurra gogor-gogor geratzen zen eta ez zen hautsik harrotzen.
- Proiektua: Deba Eskualdeko Ahotsak - Leintz Gatzaga
- Elkarrizketatzailea(k): Itziar Alberdi Bilbao
- Data: 2006(e)ko urriaren 02a
- Iraupena: 0:02:10
- Erref: LEI-013/005
- Kodifikatzailea: Aintzane Agirrebeña
- Gaia(k): Baserria » Baserriko lanak » Garia , Baserria » Baserriko lanak » Lurra lantzea
Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?
Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!