LEI-013

Pasarteak

#Titulua
1 Ama Eskoriatzako kaletik argindarrik ere ez zuen baserrira ezkondu zen
2 Baserrian ez zen goserik pasatzen: gaztaina-erreak, morokila, etxeko haragia...
3 Larraina nola prestatzen zen garia jotzeko
4 Erratzaren eta isuskiaren arteko aldea
5 Karea asko erabiltzen zen ortuan edo fruta-arbolekin
6 Karobia egiteko (bobeda) arte handia behar zen
7 Zubiaundiko kanteratik Gasteizko "Azucarera"ra eramaten ziren harriak
8 Gaztainadietako egurrarekin otzarak egiten zituzten
9 Elgeamenditik Arkamura bitarteko tumuloak
10 Gaua txabolan pasatu eta goizean ardiak jetzita behera
11 Ogi zuria eta "pasilloria"
12 Txahalak kanpoan ibiltzen ziren
13 Arrautzak izateko "ondokua" jartzen zitzaien oiloei
14 Emakume bat ibiltzen zen oilaskoak zirikatzen
15 Elizan bedeinkatutako sortarekin pizten zen San Juan sua
16 Dorletako Ama; inguruko ermitak
17 Inguruan badaude oraindik pago eta haritzak
18 Gurutzebidea, hildakoak eramateko bidea
19 Eguraldi txarra zenean edo baserrian lana zegoenean piper eskolatik
Gipuzkoako aldundia Kutxa Eusko Jaularitza Bizkaiko aldundia