Gernika-Lumo (Bizkaia)

"Marianela" lehen pelikula; "Las cuatro plumas" koloretako lehena

"Marianela" lehen pelikula; "Las cuatro plumas" koloretako lehena Berak ikusi zuen lehen pelikula Mary Carrilloren "Marianela" izan zen. Ameriketako pelikulak zentsuratuta zeuden; hori dela-eta, bakarrik espainiarrak ikusten ziren. Lehenengo pelikula amerikarra eta koloretakoa "Las cuatro plumas" izan zen.

- Ta ze pelikula izen zan zuk ikusi zendun lelengokoa?
- Marianela de Mary Carrillo. Ganera Ameriketatik ez egoan pelikulerik, prohibidute egon zan, ta danak izeten zien españolak. Ta Marianela izen zan lelengo pelikulie emon biena. Lelengo pelikulie "en tecnicolor" ta amerikanue, "Las cuatro plumas". "En tecni color" ta entradarik bez, entradarik bez.
- Eta egoten zien asiento batzuk baten batentzat erreserbeta-edo?
- Ez, euren eurentzako. Sei mutillek ta ama ta aitte eurentzako euki bien palkotxu bet, ostantzien danantzako libre.