Eibar (Gipuzkoa)

Gozokiak, kandelak eta opariak salgai

Gozokiak, kandelak eta opariak salgai <p>Arrateko kioskoan gozokiak, kandelak eta opariak saltzen zituen.</p>

Arrateko kioskoan gozokiak, kandelak eta opariak saltzen zituen.

-Dendan eta zer saltzen zenduen gehixen-gehixen?
-Ba gehixen kandelak eta zera, santuarixoko gauzak. Medallak eta estanpak eta gero etxian eukitzeko adornuak eta hola. Bai, gero gozokixak asko umiak zoiazenerako ta. Gero mantekaua beste kamara bat edo bi; udan bi eukitzen genduzen. Eta eskursiñuak etortzen zienian hantxe laurak arte edo. Bazkaldu be ein barik benga. "Maritxu dáme esto", ezautzen nabenak eta bestiak "señora, señora!", ta holan, pozik, ai!, oso pozik. Umiak oso zerak dia, oso maitagarrixak.