Bermeo (Bizkaia)

Bale-baleka

Bale-baleka Bale-baleka jolasten zuten mutilekin. Zelan jolasten zuten azaltzen du. Neskak tabaka ibiltzen ziren.

- Eta zer mutillekaz ibiltzen ziñien?
- Klaro ibil naiena! Bale-baleka ta.
- Bale-baleka?
- Zer da hori?
- Korridxen. "Bale!" hala korridxen andanan hara andanan hona.
- Olgetan.
- Bale-baleka ez dozu ein eguno? zuek ez. Gu ibiltzen izan garie mutillek eta henbrak batera ibiltzen izan garie olgetan, ta igual bateri tokeu izan dxako lepun dxo ta lo eittie, ta guk eskapa. Eskapaten izan dogunien, geu topa eziñik, ta topaten izan dauenak bera lo. Ta haulan, imien geuzek.
- Eta tabaka-eta ibiltzen ziñien neskak?
- Bai, bai. Tabaka asko, tabak elegantiek. Nik tabak, gure amak ekartzen doskulez tabak be pintteta elagantiek.