Azpeitia (Gipuzkoa)

Urrestilla herri famatua 'Keixeta'ri esker

Urrestillaren kokapena. Garai batean herri ezaguna izan zen, bertako Jose Aranburu Keixeta aizkolari famatuari esker. Apustu asko irabazia, mutil jator eta adarjolea zen Keixeta.

Transkripzioa

- Urolako herri txiki bat da. Hiru kilometroa o hola ta. Leno bastante famosu're bazan. Aixkulaye're auki gendun onen-onenetakue herriyen, "Keixeta" esaten ziyobena. Eztakit... hogeita zenbat joko jokau ta danak irabazi. Ehundoko gizon jatorra zan, gaiñea. Izugarri bromosue ta. Beti txistik kontatzen ta jarduten zun. Hementxe bizi zan Urrustilllen ondun. Hortxe dao ondiken haren basarriye. Haren familikuk hortxe bizi die ondik.

Egilea(k): Ainitze Oruesagasti (Badihardugu Euskara Elkartea)