Durango (Bizkaia)

Iturriak

Iturriak <p>Munitxa taberna famatua zen; bere anaiek ikaztegia zuten Kalebarrian. Bere aitapontekoa-eta Munitxaren tabernan batzen ziren domeka arratsaldetan. Atzeko iturrira ur bila joatearren, erreal bat ematen zion ordainetan; metal-ura oso estimatua zen. Iturria Mintegiren zerrategiaren atzeko partean zegoen. Taberna aurrean bi askadun garbitokia zegoen. Faustobeko etxearen alboan zegoen iturria, Abadi&ntilde;o eta Durango arteko mugan.</p>

Tamaina:

Munitxa taberna famatua zen; bere anaiek ikaztegia zuten Kalebarrian. Bere aitapontekoa-eta Munitxaren tabernan batzen ziren domeka arratsaldetan. Atzeko iturrira ur bila joatearren, erreal bat ematen zion ordainetan; metal-ura oso estimatua zen. Iturria Mintegiren zerrategiaren atzeko partean zegoen. Taberna aurrean bi askadun garbitokia zegoen. Faustobeko etxearen alboan zegoen iturria, Abadiño eta Durango arteko mugan.