Luistarren kongregazioa

Luistarren kongregazioa <p>Antzuolako mutil guztiak luistarren kongregazioan zeuden, eta eskapularioa zeukaten lepoan. Soldadu joateko, gogo-jardunak (ejerzizio espiritualak) egiten zituzten; hilabete lehenago.</p>

- Antzuolako mutil danak kongregaziño horretan (Luistarretan) zendeten?
- Bai. Bai.bai, danak.
- Distintibon bat edo zerik bazeukazuen?
- Zer bat ipintzen oskuen egun hortan, zera... Kristo Rey, kongregantian eguna zan hillan azkenengo domekia uste dot izeten zala. Zer bat, eskupularixuak esaten jakon hola..., eskupularixuak. Lepotik esegitta. Eta gero, soldau juteko, kintuak, ejerziziuak. "Ejercicios espirituales". Nahi zebanak jun.
- Luistarrak?
- Bai. Donostian "Villa Santa Teresa". Egonda nago neu be.
- Soldau joan aurretik?
- Soldau juteko..., soldau juten zan normalmente "entre marzo y abril", ba gabon ostian hillebete lehenao "ejercicios espirituales". Soldau juteko preparatzen. (Barreak).