Zumaia (Gipuzkoa)

Inguruetan arta-soroak nagusi

Inguruetan arta-soroak nagusi <p>Lehen inguruetan dena soroak ziren. Hiru sailetatik bat garia ereiten zen eta beste dena artoa. San Pedroetatik atzera ebakitzen zen garia.</p>

Transkripzioa

- Eta hau, bai Xey zala ta, autopista dala ta, hau inguru guzti hau asko aldatuko zan, ez, azkenengo […] urtietan?
- Klaro, dana! Hamen teillatuik eta ezer ez huan ikusten leheno. Karo, uain arbolak eta ikusten dittuk, baiña leheno dana hau artua ikusten huan dana …
- Artua?
- Dana artua ta gariya, gariya. Karo, hirutik bat iten huan gariya. Ta ebaki iten huan San Pedro, San… hemendik atzea! Uain ya…
- Hortxe, ez?
- Bai, bai. Uain hori-hori-hori-hori-hori eoten huan dana, zea, souak, partzelak. Ta beste dana, beste dana artua.
- Erribera guztiya.
- Bai, bai. Erribera guztiya, dana. Hamen ez huan koskik ezer’e ikusteko.