1 |
Itsasoa baserritik bertan |
|
2 |
Baserri bakoitzak angulatarako txalupa eta txalupa uzteko tokia zuen |
|
3 |
Olagarrotan gauez egiten zen |
|
4 |
Franco hil zen gauean 20 kilotik gora angula |
|
5 |
Olagarroa nola lehortzen zen |
|
6 |
Arrain txikiak ere harrapatzen ziren harraldean |
|
7 |
Angulatan txaluparekin eta bahearekin |
|
8 |
Antxoa prestatzeko prozesua: "salmueran" garbitu, burua kendu
|
|
9 |
Emakumeek egiten zuten despeska |
|
10 |
Iraila ingurua harraldeko garai emankorrena |
|
11 |
"Gabarrantza"ren inguruko azalpenak |
|
12 |
Olagarroa "marketan" harrapatzen zen |
|
13 |
Kanaberarekin harrapatzen zituzten arrain-klaseak |
|
14 |
Gabarrantzaren inguruko azalpenak; olagarroaren arrantza |
|
15 |
Txibi klaseak: begi handiak eta begi txikiak; sepia |
|
16 |
Urte sasoiaren araberako arrantza (txipiroiak, antxoak, txitxarroak) |
|
17 |
Estropadan lehena, saltzailerik onena |
|
18 |
Arrantzan egiteko beste teknika bat: bosa |
|
19 |
Kolaio eta toilaren inguruan |
|
20 |
Itsasoko txoriak eta izurdea ekartzen zituzten Zumaiara |
|
21 |
Salbera, arrain arriskutsua |
|
22 |
"Sinsangriak": antxoaren pareko arraina |
|
23 |
Antxoak sororako ongarri |
|
24 |
Getarian lanean antxoei burua kentzen |
|
25 |
Arrantza motak eta tresnak |
|
26 |
"Gomex" arraina |
|
27 |
Aita arrantzalea zuen |
|
28 |
Tabako-orriak angulak akabatzeko |
|
29 |
Anguletarako baserri bakoitzak bere txanala |
|
30 |
Bahearekin angulatan |
|
31 |
Ibai garbira lasunetara, bainatzera edo arropak garbitzera |
|
32 |
Angula asko zen errekan; bahearekin harrapatzen ziren |
|
33 |
Bakailao arrantza Saint Pierre-n eta Saint John`s-en |
|
34 |
Garai batean bale-arrantza; gero bakailaoa |
|
35 |
Olagarroak nola harrapatzen diren |
|
36 |
"Despeskan", antxoak saretik askatzen |
|
37 |
Aitak harrapatutako angulak Oriora marmitean |
|
38 |
Aita gabarrarekin hondarra garraiatzen |
|
39 |
Osabak txitxarrotara eta olagarrotara |
|
40 |
Olagarroak garbitu eta lehortzeko prozesua |
|
41 |
Zumaiako arrantza-motak: harraldekoa eta "gabarrantza" |
|