| 1 |
Itsasoa baserritik bertan |
|
| 2 |
Baserri bakoitzak angulatarako txalupa eta txalupa uzteko tokia zuen |
|
| 3 |
Olagarrotan gauez egiten zen |
|
| 4 |
Franco hil zen gauean 20 kilotik gora angula |
|
| 5 |
Olagarroa nola lehortzen zen |
|
| 6 |
Arrain txikiak ere harrapatzen ziren harraldean |
|
| 7 |
Angulatan txaluparekin eta bahearekin |
|
| 8 |
Antxoa prestatzeko prozesua: "salmueran" garbitu, burua kenduÂ… |
|
| 9 |
Emakumeek egiten zuten despeska |
|
| 10 |
Iraila ingurua harraldeko garai emankorrena |
|
| 11 |
"Gabarrantza"ren inguruko azalpenak |
|
| 12 |
Olagarroa "marketan" harrapatzen zen |
|
| 13 |
Kanaberarekin harrapatzen zituzten arrain-klaseak |
|
| 14 |
Gabarrantzaren inguruko azalpenak; olagarroaren arrantza |
|
| 15 |
Txibi klaseak: begi handiak eta begi txikiak; sepia |
|
| 16 |
Urte sasoiaren araberako arrantza (txipiroiak, antxoak, txitxarroak) |
|
| 17 |
Estropadan lehena, saltzailerik onena |
|
| 18 |
Arrantzan egiteko beste teknika bat: bosa |
|
| 19 |
Kolaio eta toilaren inguruan |
|
| 20 |
Itsasoko txoriak eta izurdea ekartzen zituzten Zumaiara |
|
| 21 |
Salbera, arrain arriskutsua |
|
| 22 |
"Sinsangriak": antxoaren pareko arraina |
|
| 23 |
Antxoak sororako ongarri |
|
| 24 |
Getarian lanean antxoei burua kentzen |
|
| 25 |
Arrantza motak eta tresnak |
|
| 26 |
"Gomex" arraina |
|
| 27 |
Aita arrantzalea zuen |
|
| 28 |
Tabako-orriak angulak akabatzeko |
|
| 29 |
Anguletarako baserri bakoitzak bere txanala |
|
| 30 |
Bahearekin angulatan |
|
| 31 |
Ibai garbira lasunetara, bainatzera edo arropak garbitzera |
|
| 32 |
Angula asko zen errekan; bahearekin harrapatzen ziren |
|
| 33 |
Bakailao arrantza Saint Pierre-n eta Saint John`s-en |
|
| 34 |
Garai batean bale-arrantza; gero bakailaoa |
|
| 35 |
Olagarroak nola harrapatzen diren |
|
| 36 |
"Despeskan", antxoak saretik askatzen |
|
| 37 |
Aitak harrapatutako angulak Oriora marmitean |
|
| 38 |
Aita gabarrarekin hondarra garraiatzen |
|
| 39 |
Osabak txitxarrotara eta olagarrotara |
|
| 40 |
Olagarroak garbitu eta lehortzeko prozesua |
|
| 41 |
Zumaiako arrantza-motak: harraldekoa eta "gabarrantza" |
|