Patroi azkarrak

Eskola handirik izan ez arren, patroi azkarrak zeuden lehen ere. Behin, arrantzara zihoazela, erlojua itsasoan erori zitzaion marinel bati, eta geroago topatu egin ahal izan zuten.

Transkripzioa

Baita ere, garai hartan, eskola haundiik ez baldin bazuen’e, bazian gizonak, patroiak, argi askuak been lanian. Batian, arrantza zijuaztela, ba, badijuazti ta erori zayo batei relojua urrezkua boltxikotikan urta, ta “hauxe gertatu da ta alto!”. Ta patroi horrek “da!” beitu bi o hiru puntuta, ta “aurrea!”. Ta jun dia, ta egin ditue beren itsasoko lanak; pasa hiru-lau ordu itsasuan, ta badatoz bueltan. Ta, aber, relojua billatzeko lehengo puntuan billa: “aurreoxio, atzeoxio, honea, bueno, hi, Tximo, jo zanbuilla!”. Ta jo du zanbuilla horrek, arnasian ikaragarri ona, eta agiri ez, ta agiri ez, ta halako batian “dra!”, erten da urrezko errelojua eskuan dula.

Egilea(k): Mari Carmen Etxabe