Inguruko sailak eta baserriak

Inguruko sailak eta baserriak Eskolako jolas-orduan non jolasten ziren. Inguruko sailak zein baserrirenak ziren.

Eskolako jolas-orduan non jolasten ziren. Inguruko sailak zein baserrirenak ziren.

Transkripzioa

- Jolasten al ziñaten auzokuak, o...? Nun jolasten ziñaten, hemen behian o han kanpiñen o, jolasteko denboraik baldin bazeon, behintzat!
- Bai, ba! Bai, errekreua.
- A, errekreua 're izaten zenuen.
- Errekreua 're izaten gendun. Itxe Txikiko basarriya, hor, bestia esan ez deuna.
- Hoi da.
- E! Famoso!
- Jo, bai, bai.
- Itxe Txikikuak 'e han goien, kanpinko zean 'e bazuen hoik 'e terrenua, ta, Añurbe alden, ta. [...] zala gu mutikoskorretan hau... Hamen 'e, aber... Floreskua, Loinaz, bi. Bi itxe hoikin hartzen zian terreno habek danak. Ta hor, Pikatza. Pikatza. Alde hartan Ispillak, Ispillak 'e hortxe zian. Erregiña orrazten zuen emakumiak eta omen zian Ispilla.
- A, bai, e?
- [...] hala entzun izandu det nik. Ta Zubiaurre Zaharra ta.