Ordizia: Jatekoa eta edatekoa

Gaiak » Ohiturak eta bizimodua » Elikadura » Jatekoa eta edatekoa

Edariak, janariak, dietak

Pasarteak

#Titulua
1 Eguneroko otorduak Transkripzioaren ikonoa Bideoaren ikonoa
2 Txerrikiaren kontserba; odolkiak banatzeko ohitura Transkripzioaren ikonoa Bideoaren ikonoa
3 Txerrikia lehortzeko piper-hautsa eman Transkripzioaren ikonoa Bideoaren ikonoa
4 Otorduetan denetik jaten zuten Transkripzioaren ikonoa Bideoaren ikonoa
5 Sagarrak eta gaztainak biltzen Transkripzioaren ikonoa Bideoaren ikonoa
6 Etxeko sagardoa Transkripzioaren ikonoa Bideoaren ikonoa
7 Txerri-hiltzea eta honen inguruko ohiturak Transkripzioaren ikonoa Bideoaren ikonoa
8 Upabiko dolarean egiten zuten sagardoa Transkripzioaren ikonoa Bideoaren ikonoa
9 Txerri-hiltzea eta ogia egitea Transkripzioaren ikonoa Bideoaren ikonoa
10 Eguneroko jakiak; angulak merke-merke Transkripzioaren ikonoa Bideoaren ikonoa
11 Odolki eta txorizoak oparitan auzora Transkripzioaren ikonoa Bideoaren ikonoa
12 Otorduetako jakiak Transkripzioaren ikonoa Bideoaren ikonoa
13 Otorduetan txerrikia nagusi Transkripzioaren ikonoa Bideoaren ikonoa
14 Eguneroko otorduetako jakiak Bideoaren ikonoa
15 Otorduetako jatekoa Bideoaren ikonoa
16 Haragia mantentzeko, gazi-kutxa Bideoaren ikonoa
17 Ipuinak etxean; ohitura zaharrak Bideoaren ikonoa
18 Otorduetako jakiak Bideoaren ikonoa
19 Sagardotegiko ohiturak lehen Bideoaren ikonoa
20 Jatekoa Bideoaren ikonoa
21 Esnezalearekin zeukaten tratua Bideoaren ikonoa
22 Etxeko janaria, eta patata jateko ohitura berria Bideoaren ikonoa
23 Arraina asko eta merke Bideoaren ikonoa
24 Txoriak jaten zituztenekoa Bideoaren ikonoa
25 Postrea: sagarra egosia edota arroz-esnea Bideoaren ikonoa
26 Haragia gazi kutxan kontserbatzen zuten Audioaren ikonoa
27 Egun seinalatuetan, jaki bereziak Audioaren ikonoa
28 Eguneroko otorduetan zopa eta eltzekoa Audioaren ikonoa
29 Zer jaten zuten normalean eta ospakizun berezietan Audioaren ikonoa
30 Sagardotegiak Ordizian Audioaren ikonoa
31 Oilaskoa, otordu berezietarako Transkripzioaren ikonoa
32 Lehenago haragirik ez jateko
33 Taloa eta artoa eguneroko jakiak
34 Oilaskoa egun berezietako jaki
35 Eguneroko otorduetako jakiak
36 Aita arotza; ama baserriko lanetan
37 Txerriak gizendu eta saldu egiten zituzten
38 Odolki, txorizo eta taloak, etxean eginak
39 Eguneroko otorduetako jakiak
40 Egun berezietako otorduak
41 Eguneroko otorduetan, potajea nagusi
42 Txerria hildakoan apaizari ordaina
43 Labesuan ogia egiten zuten
44 Garbantzua, egun berezietako jaki
45 Asteazkenetako kaleko jakia: "boladua"
46 Eguneroko otorduetako jakiak
47 Txipiroiak eta oilaskoa egun berezietan
48 Tabernak nola funtzionatzen zuen
49 Oilaskoa, egun berezietako jaki preziatua
50 Otorduetako jakiak
51 Garaian-garaiko jakiak saltzen ziren azokan
Gipuzkoako aldundia Kutxa Eusko Jaularitza Bizkaiko aldundia