Ondarroa (Bizkaia)

Bartolo fabrikatzaileari adarra jo eta gero eskolan zigorra

Bartolo fabrikatzaileari adarra jo eta gero eskolan zigorra Eskola nazionalen ondoan Bartolo izeneko baten lantegia zegoen. Tinbrea jo eta abestu egiten zioten: "Bartolo tenía una flauta...". Harek eskolan kontatzen zuen zer egiten zuten eta doña Maria Luisak, eskolako buruak, erregelarekin jotzen zituen.

Transkripzioa

- Eskolatik urten igual ta eguan hamen fabrikante bat: Bartolo Scola. Ta fabriki eukan hor ta Errebala Txikiñin, eskola nazionalak joten. Ta juten giñan ta tinbri joten gentsan ta kanta eitten gentsan: “Bartolo tenía una flauta con un agujero sólo, a todos les daba la lata con su flauta Don Bartolo”. Horretxek kantaten genduzen ta gerokun harek emoten eban parte eskolan ta Doña Mª Luisak, badakixu, “dale que te pego” regliaz danoi. Bai. Ta horren modun ba holakoxe…
- Doña Mª Luisa?
- ... umekeixak. Doña Mª Luisa zan hango buru eitten ebana eskolan, bera zan superiori. Bai.