Markina-Xemein (Bizkaia)

Corpus Christi prozesioa

Corpus Christi prozesioa <p>Markinan Corpus Christi prozesioa egiten zen. Fraideetatik ere irtetean ziren prozesioak, komentua eta nobiziotza zen-eta.</p>

Transkripzioa

Bueno, el Corpus Christi eitten zan, bastante prozesiño ederra gure sasoien. Holan, bedar usain fuertie deukena bota pasetan zan lekutik prozesiñoie ta. Oin horrek danok ez die eitten, ez dau /eztau/ prozesiñoik oin. Jentie juten danien juten da elixara, edo ez da juten. Hortxe amaitzen da oingo prozesiñoiek eta oingo gauzak. Lehen bai, saillien, saillien prozesiñora. Hamentxe Karmengo praillietan be bai, urten ta bueltan han, bertan plazan ein buelta bat eta, konbentue zalako. Gaiñera, hori be "ha sido noviciado", e! Ta hor edozenbat gaztek eitten eban euren, zera, egon biherra, edo praille sartu edo ez, "noviciaos".

Egilea(k): Xabier Larrañaga Gisasola