Markina-Xemein (Bizkaia)

Esperanzan 43 urtez

Esperanzan 43 urtez <p>Esperanza lantegian 43 urte egin zituen. Gerra aurretik hasi zen lanean, baina gerran frontea hurbil zegoenez Zamudiora eraman zuten lantegia.</p>

Transkripzioa

Nik hor fabrikan ein nittuzen berrogeta hiru urte... Bai, berrogeta hiru urte. Sartu nintzen hamabost egunako, biherra pixkat aurreratzeko. Ta "Geratuko ziñake?", "Ba, bai". "Geratuko ziñake?", ta ein nittuzen ixe bost urte. Etorri zan gerrie. Eta gerriaz Santanderrerutz jun biher izen genduen, ze hamen ezin leixen biherrik ein ta. Hau fabrikiau erun eben /eruben/ a Zamudio, ze hortxe berton geunken frente bat eta. Hortxe bat, eta Kalamuan beste bat. Markiñe euen... "dieciocho de julio" hasi zan gerrie, eta San Migel egunien hasi zan Markiñen ya.

Egilea(k): Xabier Larrañaga Gisasola