"Arraidxuetarikan!", galdutako espresioa

"Arraidxuetarikan!", galdutako espresioa <p>Gogora datorkio orduan esaten zen espresio bat: "arraixuetarikan!". Orain ez ei da esaten. "Arraixuetarikan, sekula ez dot holakorik entzun!" Lehen esaten zen berba asko galdu egin da.</p>

Transkripzioa

- “Horraitiñok, arraidxuetarikan!”. Hori lehenao [...] gure amak eta be bai. Ez dakitt zetatik. “Arraidxuetarikan! Halakoxerik be ez dot ikusi” esaten eben. On ez da esaten, baiña ordun “arraidxutarikan”. Zeaittik zan? “Arraidxua” ba, bai, baiña “arraidxutarikan”. “Arraidxutarikan! Sekula be halakoxerik ez dot entzun”, iual, [...] zeozer: “Arraidxutarikan! Handidxa pasa da, gero!” [...]-edo, “arraidxutarikan”.
- Bai, berba barridxa.
- “Arraidxua!” hori bai.
- Lehen asko ibiliko zan.
- Lehen bai, lehen asko. Goixin be pentsaten eon naix: “Nik [...] amaandik nik berba asko jakin nebazan”, esaten ebazanak holan, soltin esaten ebezanak, baiña... Horixe etorri jat neuri gaur goizin.
- Gaur egun galduta asko. [Hortaiko berba asko egongo zien].
- Bai, bai, holantxe gauza asko.