Elgoibarren euskara bultzatu duten entitateak

Elgoibarren euskara bultzatu duten entitateak Elgoibarko Izarrak izan duela Elgoibarren euskara bultzatzen zerikusi handiena dio. Lantegi batzuek ere egin izan dute ahalegina. Etxepe lantegian dena euskaraz egiten da. Felix Etxeberria `Parapan´ izan zen zuzendaria. Zerbait lortzeko, gogor egin behar: fakturak bueltan bidaltzen zituzten, gaztelaniaz jasotzen zituztenean. Dendetako idazkunak euskaraz jartzeko kanpaina ere egin zen, baina dirua gastatu arren, gero zenbateko emaitza lortzen den ikusi behar.