Irakurzaletasun izugarria umetatik; betaurrekoak jarri zizkiotenekoa II

Irakurzaletasun izugarria umetatik; betaurrekoak jarri zizkiotenekoa II Gogoan du umetan Zine Zaharrean "Las zapatillas rojas" izeneko pelikula ikusi zuela. Hura ikusten begiak narritatu zitzaizkion eta malkotan egon zen. Aste hartan bertan bista galdu zuen kolpetik eta betaurrekoak jarri zizkioten. Asko irakurtzen zuelako gertatuko zitzaiola esan zion lagun batek. Gaztelaniazko liburuak irakurtzen zituen; ez zegoen euskarazkorik. Geroago Txomin Agirreren `Kresala´ eta `Garoa´ irakurri zituen. Deun Olidenek haren hilobia ikustera eraman zituen Zumaiara.