Euskaraz amarekin bakarrik

Euskaraz amarekin bakarrik 1940an jaio zen Elgoibarren, gerraostean. Gurasoak gerran alargundutakoak ziren biak. Bakoitzak bere seme-alabak zituen aurretik, eta elkarrekin izan zuten seme bakarra izan zen Jesus. Amak dena egiten zuen euskaraz, baina aitak gutxiago, lanbide askotan ibiltzen zen eta. Jesusek amarekin bakarrik egiten zuen euskaraz; bestela dena gaztelaniaz. Gainera, umetan hainbat gaixotasun izan zituen eta bi aldiz Madrilera joan beharra ere izan zuen (amaren ahizpa bizi zen han). Tifusarentzat eman zizkioten sendagaiek sendatu zizkioten gaitz guztiak, antza.