Oilar-borrokak Eibarren; Gabonetako kontuak: jatekoa
Eibarko kultur ondarea
Deskarga:
Bideo hau erabili nahi baduzu, jarri gurekin harremanetan eta kalitate onean bidaliko dizugu. Ez ahaztu mezuan AB-241-010 kodeko bideoa nahi duzula aipatzea: ahotsak@ahotsak.eus
Bolatokian, oilar-borrokak egiten ziren jai egunetan. Garai batean zaletasun handia egon zen Eibarren. Diru asko jokatzen zela uste du. Eibartar askok sail txikietan oilarrak hazten zituzten. Indi-oilarrak kanpotik ekartzen zituzten; Gabonetan etxe askotan jaten ziren. Gabonetan zer jaten zen: intxaur-saltsa, bisigua; marraskiloak.
- Proiektua: Egoibarra - Eibartarren Ahotan
- Elkarrizketatzailea(k): Itziar Alberdi Bilbao - Asier Sarasua Aranberri
- Data: 1999(e)ko abenduaren 02a
- Iraupena: 0:07:45
- Erref: AB-241/010
- Gaia(k): Ohiturak eta bizimodua » Erlijioa » Eliza giroko ospakizunak , Erlijioa » Ohiturak eta bizimodua » Eliza giroko ospakizunak » Gabonak
Jatorrizko proiektua
Grabazio honen materiala ondorengo proiektuaren baitan jaso eta landu zen. Bertan aurkituko duzu jatorrizko materiala eta informazioa: Eibarko udalaren materiala - Eibartarren Ahotan - Egoibarra
Transkripzioa
Pasarte hau transkribatu gabe dago oraindik. Lagundu
nahi al duzu?
Goian daukazu pasarte hau entzuteko aukera. Lagundu hura transkribatzen!
Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?
Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!