Durango (Bizkaia)

Edozergatik atxilotu

Edozergatik atxilotu <p>Jendea edozergatik eramaten zuten kartzelara. Feliren gizonaren arrebak ere atxilotu zituzten, I&ntilde;aki Azkuna Bilboko alkatearen ama eta izekoa.</p>

Tamaina:

Jendea edozergatik eramaten zuten kartzelara. Feliren gizonaren arrebak ere atxilotu zituzten, Iñaki Azkuna Bilboko alkatearen ama eta izekoa.

Transkripzioa

- Isabel: Badakizu zer pasetan zan orduen? Zeozergaittik ein biher banien berba “a ti te mandaban a freir moñuelos, ¡fuera!”.
- Feli: Kartzelara nire koiñetie, Bidxenta ta Mari-ta sartu abiezan.
- Isabel: Mari bai.
- Feli: Nire gizonan arrebak, Mari ta Bidxenta.
- Isabel: Bidxenta ez. A nik Bidxenta ez dot jakin. Mari, bai.
- Feli: Bai, bai. Bai, ez dakit nik zegaittik.
- Isabel: Ba beittizu han errekan, nik ez dakit ze erreka dauen, lantxa baten edo ibiltten ei zien Mari-ta.
- Feli: A bai!
- Errekamunan?
- Feli: Bai. Salabarrin.
- Isabel: Ta nik ez dakit zer pasau zala.
- Feli: Neskak eta mutillek ibiltten zien ta hantxe zeozer, berba ein abiela edo ez dakit zer ta euren kuadrillan bat egon ta harek alkaueteu ta eroan abiezan karzelara.
- Isabel: Karzelara. Ta Mari gure aiñe /guriñe/ denporan eon zan.
- Feli: Bai egun bat edo bi bai.
- Isabel: Bai, gau bat edo bi bai, gehidxau! Berak esaten aban “que se había cansao de repasar las ropas a la mujer del éste. ¿Cómo se llama, del carcelero?” Sánchez edo zelan zan? Sanchez edo.
- Feli: Durengon, Durengoko karzelan.
- Klaro, Mari ta Bidxenta diez.