Durango (Bizkaia)

Oromiñoko errotak eta zentralak

Oromiñoko errotak eta zentralak <p>Orominon (Iurreta) Pedrinen errota eta Larraga&ntilde;aren zentrala egon ziren. Eurak Pedrinen errotara eta Goikoerrotara joaten ziren.</p>

Tamaina:

Orominon (Iurreta) Pedrinen errota eta Larragañaren zentrala egon ziren. Eurak Pedrinen errotara eta Goikoerrotara joaten ziren.

Transkripzioa

- Gero Zemaltzeko zentraletik beste errota bat dau, Pedriñena, Albizu. Hara juten giñien Garaittik, horra ta goiko errotara, Seberinagana. Ta gero dau hori Larrañagan zentrala, zentrala. Ta gero dauz beste batzuk, errotak be bai, errotak beherauen dauz, hau ez dakit ezetzen ziñun? Han, bazoiez Montekalboruntz ta hor hartzen da ba eskumara? Han be zentrala euen ta gero han barriada behien be beste errota bat, ta beherau bebai, Promiñon. Hor danak antzerakuek, gero zentralak…
- Hainbeste ur euen hortik Sarria aldetik eta, hainbeste ur?
- Bai, bai, ontxe dauena! Oin dana eruen eitten dabe. Por ejemplo, gure tion basarridxek, amanak, euken manantiala, deko, basarri bireko. Ta gure aittek ein eutsen arreglau. Osea, handik pasetan zan burdiberie, ta sartzen zien haretan. Ein aban ba, holako, usaute euen miñetan-eta eitten holakuek, ba ein aban, ondo ein aban. Ta oin pasetan die hogeta hamar toneladako kamioiek be igul-igul dauz, hari etxako mobidu be ein.

Egilea(k): Oihane Amantegi