Durango (Bizkaia)

Garaiko egunkariak

Garaiko egunkariak <p>Sebastiana Espin egunkari-saltzailea "bizkaittarra" zela dio, abertzalea. <em>La Gaceta del Norte</em>, <em>El Liberal</em>&nbsp;eta <em>Euzkadi</em> egunkariak aipatzen ditu. Meza-laguntzaileek ere saltzen zituzten egunkariak.</p>

Tamaina:

Sebastiana Espin egunkari-saltzailea "bizkaittarra" zela dio, abertzalea. La Gaceta del Norte, El Liberal eta Euzkadi egunkariak aipatzen ditu. Meza-laguntzaileek ere saltzen zituzten egunkariak.

Transkripzioa

- Durungon euen martxandesa bat, Sebastian Espin, beti bizkaittarresie, periodikuek-eta saltzen, eta bizkaittarresie. Sebastiana Espin, majie, saladie zan ha.
- Ta periodikuen saltzen bazen. Ta ze periodiku egon zan han sasoien?
- Han "La gaceta del norte".
- "Euzkadi"-eta?
- Bai. "El liberal", nik liberala bakit. Ta Garaidxen abadiek saltzen aban periodiku bat ta "Ekin" pentsetan dot zala, monagilluek saltzen... "Ekin" izen leiken? ez dakitz, gaztetan. Baia periodikue saltzen abala bai o bialtzen otsien bizkaittarrak, eta bizkaittarra zan don Felipe Zarate, honen osabie, ta ha bizkaittarra zan. Orduen osabie alkate izen zan gero ta ta bota abien "a Ronda, Malaga" kastigu moduen, ta handik eskribiduten otsen eta gero ekarri eben ha, ta hamen egon zan don Felipe Zarate, ta beste anaiidxa bat be baeuken, Zacarias, horren konstruktorien osabak. Bai ta monagillu, monagilluek-edo saltzen abiezan.