Bertsotako ibilbidearen hasiera eta amaiera

Bertsotako ibilbidearen hasiera eta amaiera Lagun batek ikasitako bertsoak kantatzen zituen eta berak asmatutakoak erantzun. Lagunek animatuta Osintxun bizi zen `Egileor´ bertsolariarengana joan zen. Harritu egin zen hura, bera oso lotsatia baitzen. `Basarri´ren eta Pedro Mari Otañoren liburu bana eman zizkion eta hamabost egunean buruz ikasi zituen. Jai baten Osintxun egin zuen lehenengo bertso saioa eta handik laster debuta Bergarako pilotalekuan. Ia 56 urte bertsotan pasa ostean, Urepelen eman zion amaiera bere ibilbideari. Bertso-saioak uzteko arrazoiak.