44 urtean tabako biltegian

44 urtean tabako biltegian <p>Orueta medikua bizi zen etxearen azpian zegoen tabako biltegia. Gero, Azkarate familia geratu zen jabe. Laguna zelako hartu zuten han lanean. Egun guztia egiten zuen han. Amari ematen zion soldata. 44 urte egin zituen han.</p>

Transkripzioa

- Orueta medikua bizi zan hauraxe zan, hauraxe zan. Eta han behian zeuan tabakaleria. Baiña gero, honek gaztiok, anai-arrebak, nerekin egon zien horrek… Azkarate zien, Azkaratiak zien jarri zienak horrek zerian, tabakuen jabe geldittu zienak, Azkarate: Rosa Azkarate, Pascual Azkarate, Jose Mari Azkarate… horrek izen zien tabakuen almazenekuak. Eta ni laguna zela nitzan Rositana, sartu nindduen tabakuen almazenian. Da ni etxetik joaten nitzan tabakuen almazenera. Da egun, egun guztia itten neban almazenian, eitten neban harekin lanian, jornala irabazten. Jornala eruaten notsan amai, eta ama be pozik eta bueno, jan eitten giñuan da bizi giñan hola. Eta han ein dittut berrogeta… berrogetalau urte edo ein dittut tabakuan, almazenian. Ta oin han daukaten diarixuakin bizi naiz! Han lana ein nebalako.

Egilea(k): Idoia Etxeberria (Badihardugu Euskara Elkartea)