Basoak landatzen

Basoak landatzen <p>"Monta&ntilde;eruak" izenarekin ezagutzen zen elkarte bat zegoen garai hartan, baso hektarea asko zituena. Elkarte honek mutil asko alokatzen zituen basolanetarako. Basoak landatzeko garbitu ondoren, landareak sartzen zituzten. Ganaduengandik babesteko itxiturarik ez zen egiten orduan. Satsa urarekin nahastu eta horrrekin igurzten zituzten landareak. Alanbre arantzaduna agertu zen arte basoetan ez zen itxiturarik egiten. Egurrezko hesiak nola egiten zituzten gogoratzen du Bernabek.</p>

Tamaina:

"Montañeruak" izenarekin ezagutzen zen elkarte bat zegoen garai hartan, baso hektarea asko zituena. Elkarte honek mutil asko alokatzen zituen basolanetarako. Basoak landatzeko garbitu ondoren, landareak sartzen zituzten. Ganaduengandik babesteko itxiturarik ez zen egiten orduan. Satsa urarekin nahastu eta horrrekin igurzten zituzten landareak. Alanbre arantzaduna agertu zen arte basoetan ez zen itxiturarik egiten. Egurrezko hesiak nola egiten zituzten gogoratzen du Bernabek.