Perratzaile kontuak

Albaitariak eskainitako soldata eta lan-baldintzak. Eskupekoak. Behin aitari 500 pta eman zizkionekoa: "Aitta, ferixara fan eta behirik ederrena ekarri".

Transkripzioa

- Bueno, ba holaxe, konforme geratu nitzan. Bueno, ba, gaiñera "el crin de los caballos" ta horreik ebaitten [gittun], ta horreik be erun eitten zittun brotxak-eta eitteko ta. Ba, propiñetan, ni hasi nitzen, ba, martixenien [...] inguruen hortxe, egun bat gorabehera hortxe, eta hartzen [gittuan] propiñak kaja baten ipintzen [gittuan] danak, ta zapatuetan kontau ta bestiek hartu ta eruten zittuan kaja de ahorrosera eta apuntau eitten zittuan. Eta Blanca bezperan atara ta partidu eitten [gittuen] ta: "Pues me tocó cuatrocientas ochenta pesetas cada uno eh, ¿qué te parece?". Orduan zer zan...! Ze diru zan ha, e?! Nik hareik hartu nittuen, cuatrocientas ochenta, beste hogei pezeta ifini, etorri nitzen etxera, ta etxien beti aitte, ba, ganau merketxuekin ibilli zan, [merketxuen...], ezta? Ta orduan bostehun pezetaaittik [eukozun] behirik onena [igual] orduen. Ta etorri ta esan [notsan] aittai: "Eiba bostehun pezeta aitta! Ta ferixara fan ta daonik behirik edarrena ekarri!". Ta holaxe ekarri geun behixa edarra. Ta holaxe, haintxe jarduten [geuen] gero.