Ehunezko arropak

Ehunezko arropa. "Txarrantxa"; "kirrue"; "amelue".

Transkripzioa

- [...] be bai, ta zerak be bai. Ta esnie ekarten euen. Lehen be esan dot, esnie ekarten eben harek. Ta haik txarrantxakin etorten zien, ta [...], ta hari apartaten eutsenak kirrue eitten euen, kopetie eitten euen.
- Kopetak, kopetak, kopetak.
- Ta hari apartaten eutsena zan amelue; ha zan bastotxuaue kirrue baiño.
- Bai, hor e.. Klasifikazi... klasifika... Bai. Ta gero, harekin [ipurdi harek] bastuekin harekin frakak eta horreik [...]. Frakak lehenengotan...
- Gogorrak?
- Ze ein ezkero?
- Busti ezkero, jo-ta [...] moduen.
- A, bai, e?
- Nik entzunde deuket Kurtzebarrin zaparradiek harrapau, ta frakak, ehunezko fraka barrixek, jo-ta... Klaro, [pintxuek-eta...] gaiñera, zerak. Han [harra] moduen eukitzen zittuen haik, ta han [harra] moduen, ez dakitzu? Ta gogortutakuen horrek dana urretu biher, ta frakak kendu ta harrixekin kargau ta tarrasien frakak bigunketan. [...]. Entzunda dauket nik hori. Bai. Gero [zahartu ha] ta bigundu.
- [Harek] garbittu ta [ibili] ta zera ta. Izerak be, izerak be lehenengotan, ba...
- Joe, gogorrak izeten zien lehelengotan, barrittan. Enee...!