Aramaio (Araba)

Otxandioko azoka

Otxandioko azoka Fruta urte osoan, eta neguan babarrunak, gaztainak etab. eramaten zituzten Otxandioko azokara. Udaberrian "paatxa" (pagotxa) hazia eramaten zuten. Hazia ondo garbituta bazegoen salneurri hobea izaten zuen. Hazia batzeko, pagotxa-soroaren zati bat ebaki barik utzi behar izaten zuten. Itxura denez, Otxandion ezin zuten pagotxa hazia jaso, eta eguraldiagatik edo, garia ere gutxiago jasotzen zuten. Patata, ordea, asko jasotzen omen zuten. Otxandion izotza askoz ere lehenago etorri eta beranduago joaten omen da, Aramaiorekin alderatuz gero.