Abaurregaina (Nafarroa)

Belarra mozteko makina

Belarra mozteko makina <p>Tailuekin (segarekin) mozten zuten belarra, baina Frantziatik ekarritako makina bat ere ezagutu dute gaztetatik.</p>

- Lehenago ere belarra […] mozten zinuen ta hola?
- Tailuekin orduan. Bai, bueno, tailuekin… Esto, tailuekin zerbeit. Esto, ni… gazte-gazte… bai. Aita ta amek ere idiekin, esto, bazute makina kortatzeko. Idiei, esto, engantxatzen ze, esto, makina bat eta… Esto, makinak mozten zue belarra.
- A!
- A, ta makina bazinien?
- Bai, bai, bai. Ni ez [...] ezkondurik. Ama… Ama, esto, ene ama gazte ze ere. Frantziatik hona ekartzen omen zute. Ene abueloak ekar zue Frantziatik.
- Orduan bai, Frantzia aitzineratuagoa?, más adelanto”?
- Geen Auritz, Auritztik… Esto Auritztik ekartzen zue, bai.