Zumarraga (Gipuzkoa)

Apaizak ematen zuen eskola

Apaizak ematen zuen eskola <p>Apaizak ematen zuen eskola, baina askotan ez zen agertzen. Ganora gutxiko eskola izan zuten. Ordu laurdeneko bidea zegoen.</p>

- Ordun, zu umea ziñenen zer zeon Agiñan?
- Eskola bazeon.
- Eskola bat bazeon. Apaizak ematen zon eskolia . Batzutan ematen zon, alde eitten ez zonen eo hola. Gure eskolia zelebria izen zan, zeati juten ziñen eskolaa ta batzutan falta zan apaiza. Beste batzutan apaizetxen zeon neskeek ematen ziun eskolea eo… erdi-jolas eo… badakizu. Eskolia desastre.
- Zuen etxetik eskola bertan geratzen zan? Gertu?
- Beno, ordu laurden. Ordu laurdeneko bidia zeon. Hauek´e ibili dia hor, eskola hortan, e? Bueno, eskola hortan… Geo berriya ein zeen. Eskolia berriya ein zeen /eintzeen/ geo. Eta han ibili die hauek.
- Oseake, zure seme-alabak´e hor ibili zien.
- Bai, Agiñan ibili zian. Txikiya ez, Alberto ez, beste danak. Bai, xeirak bai. Ta geo Zumarragaa hasi zian. Horkoa alde ein in zon ta Zumarragaa hasi zian.