Zumaiako elizara organoarekin ensaiatzera

Zumaiako elizara organoarekin ensaiatzera Gerora bera ibili zen ingurukoak zuzentzen denen artean abesti bat abesteko. Gabon gauean abestu zuten San Migelen gaueko hamabietan. Zumaiako elizara joan behar izaten zen ensaiatzera, baita eguraldi txarra zenean ere. Eugenio izeneko batek (tenorra) abesten zituen abesti nagusiak elizan.

Transkripzioa

- Geo "Te Deum Laudamus" ta hori zeatu giñun. Ta kuadrilla zeakua, hamenguak eta auzokuk eta danan artian "Te Deum Laudamus" zeatzen giñun, zeatu giñun. Ta neuk, iñorrek ez zian […], ta neuk dirigittu noiz sartu behar zuen batek eta bestiak eta zea ta.
- Eta kantau.
- Bai. Ta kantau giñun gabon egun batian gaueko hamabittan. Ta jendia…
- Asko?
- Orduan ez zan [kamiyoik] eta zeaik ezer´e, baiña jende asko.
- Baiña hemen, San Migelen?
- San Migelen, Don Nemesio zeola.
- Eta organua noiz joten zan? Noiz joten zenun organua, jaietan, jai-egunetan, o?
- Jaietan. Ta geo gu hemendik zea ikastea, elurretan igual zean, neguan, eta eliza jun ta zea, ensaiatzea, "Te Deum Laudamus" ta zea, […]. Ta […] anaia bakarrik segitzen dik hor zean, [oain laga ziok], Eugenio. Badakik zein dan?
- Ez.
- Eugenio, hua tenorra o, ona huan. Ta majiña bat urtian, oain erretirau dek, baiño ya zean, kantatzen zin zeako, parrokiko, meza zea haunditan, zeatan, solua askotan kantatzen zin.
- […].
- Baiña oain laga zitxion.