Fabrikako lana eta baserrikoa batera

Fabrikako lana eta baserrikoa batera <p>Lantegian egunean 10-12 ordu lan egiten zuten eta etxera etorrita han ere lanak egin behar. Larunbat goizetan ere lan egiten zuten hasieran eta hori kendu zenean lasaitua hartu zuten.</p>

Transkripzioa

- Ta geo bakik, esan detena. Leheno, hi, tallarrian […] hitun ta, gu udaan ta ordu asko in behar izaten giñun ordun, tallarrian orduan. Hamar ordu t’erdi itten [genittun] [laneko], hamar ordu, hamar ordu t’erdi, hamabi’re makiña bat aldiz iñak gaittuk!
- Bai, ez?
- Bai. Eta berriz itxea etorri ta berriz itxian’e jardun in behar! Hua izaten huan!
- Klaro!
- Ganaua berriz ta, zeatzeko astiik ez, bizitzeko’re astiik ez! Sapatuan’e lana izaten huan hasieran, hasi giñanen. Geo ya kendu huan. Sapatuan jai itten hasi huan geo.
- Sapatu goizian baiña, ez?
- O goiz ta arratsalde?
- Ez, goizian, goizian. Ta geo ya sapatua zea in huan, kendu huan ta. Geo pixkat lasaixio, hi, asteburua pixkat trankillaua, hi. Basarriyan’e beti izaten huan [lana], han ez huan jairik izaten.
- Ez!
- Ez. Lana izaten huan, han ez bazan, hamen.