Zeberio (Bizkaia)

"Kanpokoak etxean eta bertakoak urrinago joanda"

"Kanpokoak etxean eta bertakoak urrinago joanda" <p>Iheslariak izan zituzten etxean, Zeberioko beste etxe askotan bezala. "Kanpokoak etxean eta bertakoak urrinago joanda". Ganaduak eraman zituzten txabola batera, baina eurak etxera etortzen ziren lotara.</p>

-Eta hemen egon zien asko joan zirenak ta ez zirenak bueltau?
-Ez, gurean be egon zirean errefujiadu betzuk gure etxean, bixiten kanpokoak.
-Bai?
-Bai. Leku askotan egon zien. Emon behar jakien lekue, ze etorri in zirean Ubideatik eta hortik etorri in zirean jentea honaiño. Hemen parau zirean, ez zirean joan beherago e? Baia bertakoak... kanpokoak etzean eta bertakoak urrinao joan zirean. Baia ez gendun etzeti urten, ganaduek eroan ginduzen urrinera. Baia gau, etzera etorten gintzezan lo iten.

Egilea(k): Ainhoa Etxazarra