Zeberio (Bizkaia)

Arboladiko bonbardaketan hainbat hildako

Arboladiko bonbardaketan hainbat hildako <p>Errotak itxita egon ziren. Castillo Elejabeitiara (Artea) ere joaten ziren errotara, gauez astoaz basorik baso. Hildako asko izan ziren Zeberioko arboladian bonben eraginez</p>

-Indababea bakarrik. Artoa eta ez, ez.
-Eta errotak? dendak itxita, eta errotak?
-Be bai, be bai. Gaubez, gaubez beranduen joanda, esaten oskun noz joan nori, ez dakizu? Ta bakotxari iminten otsien. Arratire be joaten gintzezan, Arratire, Castillo Elejabeitiara be bai. Han be euki gindun amistadea eta ba bueno, telefonorik ez egoan, baia gero ez dakit zelan arregletan gintzezan. Joan eiten gintzezan [...] eta ja etorri gaueko hamabietan edo holan halan, astoakaz, astoakaz. Basorik baso. Orduen bastante gogortxu egon zan. Ostantzean tiroa dekozu e? Hil ez euren hil. Hil in eituzen, parrokie baiño beheratxugoan egon zan, hementxe ontxe dauz parroke hemen, hortxe dau parrokie, hortxe arboladien hil eituzan bastante jentea, egon zalako bonbardeoa. Hor hil ituzen bastante jentea.
-A bai?
-Bai. Bastante alargunek parau zirean hemen Zeberion, bonbardeau ein aurien da.
-Baia zer, parrokia?
-Ez, parrokie ez. Parrokien egon zan, behe aldean, arboladie. Eta han arboladien ein audien destrozue.

Egilea(k): Ainhoa Etxazarra