Euskaldunak izatearren, isuna

Euskaldunak izatearren, isuna Isun asko jartzen zen orduan. Beraiek ere bazuten 500 pezetako isuna, eta orduan diru asko zen. Dena den, gaur egun, gorroto handiagoa dagoela uste du.

Transkripzioa

- Orduan, jo, multak eta asko azaltzen zian ordun, e! Geuk 'e geure itxian bostehun pestako multa gendun. Orduan bostehun pezta, behi bat baliyo, behi batek baliyo zun [...], ta ze, ta. Bost milla peztako asko nazionalistak. Semiak frentian zauden gurasuai multa asko.
- Zeatikan?
- Nazionalistak zialako.
- Besteik gabe?
- Karo! Holaxe zeon ordun hamen, joño! Tristia, egoera tristia. Bueno! Ba, geo hori pasa ta, nei iruitzen zat, uain ordun baiño gorroto gehio daola, netzako, e! Orduan sikiera, ba, berdin gatxabek danok eta esan ta, joño, oain... Oain politikak asko izorratu du, e. Gazetik ya 're, joño! Ta, nei, ikusten deten bezela, e! Bai.