Futbol partidu baten inguruko kontuak

Futbol partidu baten inguruko kontuak Behin futbol partidu garrantzitsua zuten zarauztarrek Bergararen kontra. Denak meza goiz amaitzeko zain, baina apaizak luzatu egiten zuen meza jendea zegoenean. Aritzbatalde futbol zelaia non zegoen. Azkenean suspenditu egin zen partidua. Futbol taldearen jantzia.

Transkripzioa

- Nik gogoratzen det beste batian, kristo-erregen egunian zan, ointxe pasa da. Ta orduan, joe, danak juten giñan "en punta en blanco" danok eta. Arratsaldian zeara, bezpereta, ta bezpereta jun. Ta zan, Zarautzak jokatzen zun Bergaratarran kontra fuboleko partidua, ta oso garrantzitsua zan. Eta, Don Fernandoi esan giñun, "bezpereta etorriko gea, baiño fubolea jun behar deu, e!", ta ondo iñ ezkeo nahiko denboa zeon, baiño... Parrokua zea zan, Don Meliton Pagola, ta hura hitza hartzen zuenian, ta hola jendia beteta, ez zuen bukatzen. Ta Don Fernandok ordun "nik konponduko det hori", gu danok zeara, fubolea juteko. Ta, efetibamente, jarri gea ta, kristo gure errege kantatu ta, bestiak segi iten zun, ta Don Fernandok 'e "kristo gure errege", benga, benga ta benga, ta bestiak "hi, baiña [...]", danok kalea! Ta saltaka, zeara, aizu, fuboleko kanpoa. Ta euriya, haura zan euriya itia!
- Nun zan fubola? Fuboleko kanpua nun zeon?
- Arizbatalde! Oain, e, nola dao, ba, zea, anbulatoiua, ta? Hortxe, hortxe zeon kanpua, Arizbatalde. Ta hura iten 'e parte hartu gendun. Eta haraxe. Ta lau ta hutsa o, lau ta bat eo hola zarauztarrak irabazten. Ta euriya benga ta benga. [...] beteko ura altxa zan zea, esate bateako fuboleko kanpuan, eta oaindikan hogei bat minutu falta ziala, biyak jarri zian deakuerdo ta suspenditu.
- Baiña, zarauztarrak irabazi!
- Zarauztarrak irabazi!
- Bai, lau ta [...]. Irabazten zaben, ta esan zuen, bale, bale, bale...
- Eta, jantzin bat ba al zekaen? Kamixetaen bat eo zarauztarrak, o? Danak...
- Bai, igualak, bai. Kamixeta eta ondo, botak eta ondo, ondo.
- Bai, e?
- Bai, bai, bai. Erregaluan eunen uniformia, galtza beltzak eta kamixeta zuriya, ta botak eta. Hor ez, hor ez zeon zeaik 'e...