Mandaska futbol taldea

Mandaska futbol taldea <p>Bera ere ibili zen futbolean. Mando aska bat zegoen inguruan jokatzen zuten futbolean eta taldeari "Mandaska" deitzen zioten. Berari bizikletan ibiltzea gustatzen zitzaion.</p>

- Ta zu, fubolian zu ibili ziñan? Zu ibili ziñan futbolian?
- Gu, ibili nintzan fubolian, bai, baiño txarra nitzan. Zean, hemen, soziedadia, zea bat euki gendun, barriyokua. Mixeikordiko aurrian, hor uain biblioteka o etxe bat badao han... horren onduan, atzia zan basarriya, Kirkillanekua. Ta aurria zan Mandaska. Ta manduak eta orduan ba al dakizu, zaldiyak eta kamiyotan, haiek ura erateko aska bat zeon, urakin. Ta gu irten giñan Mandaskakuak ekipua. Mandaska bai giñan. Eta kostan 'e asko jokatzen gendun fubolian 'e, baiña nei bizikleta gustatzen zitzaiten, ta ni bizikleta. En tres años, hiru urtian bi ostu, ointxe.