Iurreta (Bizkaia)

Futbolariek ez zuten elikadura zaintzen

Futbolariek ez zuten elikadura zaintzen 1953ko Bartzelonaren kontrako Kopako finala ostu egin zietela dio. Bana zihoazela Kubalak sartu zuen bigarrena. Ekipo ona zuten eta edozeini irabazteko kapaz, baina ez ziren zaintzen. Ez zieten jan eta edana kontrolatzen, pisu konkretu batetik ez pasatzea zen kontua. Zopa, legatza eta okel apur bat jaten zuten partidu aurretik. Carmelok beti hartzen zuen kafea jokatu aurretik, Garaik, ostera, kafea eta koñaka. Astelehen edo martitzenetan hiru-lau lagun Berrizera joaten ziren txuleta jatera. Gaur egungoak, asko zaintzen dira eta argal-argal daude eta azkarrago nekatzen direla dio.