Loreak azokara saltzera

Loreak azokara saltzera Azokara joaten ziren Zarautzera saltzera, lehenbiziko lore-sorta berak eraman omen zuen saltzera. Haurdun egon arren, otarre handia buruan hartuta joaten zen.

- Ta, azoka ta etortzen al ziñan?
- Azoka ta, jenerua saltzea?
- Zarautza.
- (Alaba) Plaza? Eunero!
- Azoka, bai. Azoka.
- (A) Eunero!
- (A) Aurrenengo lore-sorta plaza saltzea honek ekarri zun.
- (A) "La primera florista de Zarauz!".
- ...orduan buruan puntan hartu otarraka haundiya, tomatia edo zeoze, eta tripa haundiyakin, eta halare aillatu. "Emakumia, horrela zean ta!", "ez da behintzat lehertu, ta!". Ta danak Allemen jaio zian, eta Don Ebaristok esaten zun medikuak, alegiya "a, uain danak Donostiarrak dia, baiña leheno danak nerekin Zarauztarrak zian!" esaten zun harek. Eta... inauguraziyua izan zan harena, eta orduan beak esaten zitun kontu hoiek, mahaian jarri zanian. Han izan giñan bere inauguraziyuan, ta halaxen.