1 |
Gerran ama egunero Donostiara esnea saltzera |
|
2 |
Donostiara hanka hutsik angulak saltzera |
|
3 |
Donostiara saltzera autobusez |
|
4 |
Esnea saltzeko neurriak eta marmitak |
|
5 |
Astoarekin izandako eskapada |
|
6 |
Irinaren kontrabandoa Usurbilen |
|
7 |
Baratzeko lanak eta maiatzeko elurra |
|
8 |
Errota isilak asmatu zirenekoa |
|
9 |
Astoen aparkalekua Donostiara bidean |
|
10 |
Idiak, behiak eta zezenak: bakoitzaren funtzioa |
|
11 |
Gaztañaga baserriaren historia |
|
12 |
Ukuiluko euliei probetxua ateratzen |
|
13 |
Tren berezia baserritarrentzat |
|
14 |
Etxeko lanak eta animaliekiko harremana |
|
15 |
“Heil, Hitler” goserik ez pasatzeko |
|
16 |
16 dolarerekin hasi lanean |
|
17 |
Hizkuntzak bere kabuz ikasitakoa eta laneko baldintzak |
|
18 |
Baserriko jeneroa saltzera Donostiara |
|
19 |
Txerria hiltzean, odolkiak leku askotan banatzen zituzten |
|
20 |
Orduko janaria eta hura kontserbatzeko moduak |
|
21 |
Txoriak uxatzeko moduak |
|
22 |
Artoaren erabilerak eta auzolana |
|
23 |
Baserriko lanari esker, etxean goserik ez |
|
24 |
Txahalen jaiotza |
|
25 |
Hernaniko uztargilearen uztarriak |
|
26 |
Baserritarren bizibidea lehen eta orain |
|
27 |
Baserritarrak amorrarazten; plazara saltzera |
|
28 |
Baserrian egiten zituzten lanak; sagastiak eta sagardoa |
|
29 |
Umeek pitarra edaten zuten |
|
30 |
Osaba zenaren kontuak: sagardotegia |
|
31 |
80.000 sagardo litro egin, eta dena saldu |
|
32 |
Zuhaitzak botatzeko, ilargiari begiratu |
|
33 |
Zuhaitzak landatzeko pazientziaren trukean, saria |
|
34 |
Garia entregatu, baina banatu ez |
|
35 |
Sagardoa egiteko prozesua lehen |
|
36 |
Sagardoa lantzeko prozesuan aldaketak |
|
37 |
Berrikuntzak sagardogintzan |
|
38 |
Maizter zirenean, alokairuaren baldintzak |
|
39 |
Behiak idiskotzera eramaten zituzteneko gorabeherak |
|
40 |
Idiskoen bizimodua eta zereginak |
|
41 |
Zaldi gainean ibiltzeko zaletasuna eta trebezia |
|
42 |
Salmentako trikimailuak eta isunak |
|
43 |
Behia ernaltzeko egin beharrekoak |
|
44 |
Sagarra nola jotzen zuten |
|
45 |
Matxinbentatik ekarritako astoa |
|
46 |
Zezenak zikiratu eta idi bihurtu |
|
47 |
Demarako idien entrenamendua |
|
48 |
Demaren izenean egindako basakeriak |
|
49 |
Esnea eraman eta txerri-jana ekarri |
|
50 |
Familian musikak tradizio handia |
|
51 |
Gurdien egitura lehen |
|
52 |
Animaliak etxean; taberna |
|
53 |
Sagardoa nora saltzen zuten; botilak garbitzen |
|
54 |
Sagardoa nola gozatu; patsa; zipotza |
|
55 |
Kupelen negarra nola geratu |
|
56 |
Dolarea goraino betetzen zuten, 35 kargarekin |
|
57 |
Zuhaitz motak eta haien ezaugarriak |
|
58 |
Egurra lantzeko moduak eta tresnak |
|
59 |
Egurra lantzeko prozesua |
|
60 |
Egurra neguan moztu eta udan haren bila joan |
|
61 |
Ilargi-sasoiari begiratu gabe egindako lanen emaitza |
|
62 |
Zuhaitzen gaitzak eta haien aurka zer egin daitekeen |
|
63 |
Pinu gutxiago gaur egun |
|
64 |
Arbola landatu eta zaintzeak balioa ematen dio lurrari |
|
65 |
13 urterekin abere-hiltzaile (matarife) |
|
66 |
Baserriko lanetatik ihesi |
|
67 |
Lehen etxe gehienetan behiak |
|
68 |
Zaldi-dema |
|
69 |
Biltegietako lapurretak gerra ostean |
|
70 |
Gerra osteko ogia nolakoa zen |
|
71 |
Oiloaren anekdota |
|
72 |
Aingiraren salmenta |
|
73 |
Gerra ostean goseak eragindako aldaketak |
|
74 |
Usurbilgo lurretan ereiten zena |
|
75 |
Animaliren arabera, euskaraz edo erdaraz |
|
76 |
Etxeko martxa: lan-banaketa, alokairua eta Pepita astoa |
|
77 |
Sagardoa etxean egiten zuten |
|
78 |
Usurbildik Donostiara joateko joera |
|
79 |
Etxeko hiru txakurrak |
|
80 |
Taloa jaten aspertuta |
|
81 |
Baserrietan lagunduta irabazi ogia |
|
82 |
Oilasko-biltzaileen festa |
|
83 |
Oilarraren gauerdiko kukurrukua |
|
84 |
Txakur itsua zutenekoa |
|
85 |
21 anega gari errentaren truke |
|
86 |
24 duro urteko morrontza lanagatik |
|
87 |
Morroiaren eginbeharrak |
|
88 |
Urrestillako azken burdinolako hotsak entzuten zituen |
|
89 |
Sagardoa egiten zuten etxerako |
|
90 |
Baserriko abereak |
|
91 |
Gaztainak jateko eta intxaurrak jolasteko |
|
92 |
Larreak San Juan surako |
|
93 |
Idien eta ardien izenak |
|
94 |
Astoak eta haiei hitz egiteko modua |
|
95 |
Txerria hiltzean, probak egin, banatu eta jan |
|
96 |
Etxeko frutak eta sagardoa |
|
97 |
Baratzeko produktuak |
|
98 |
Lehengo janaria eta egurra |
|